Onze seniorenmakelaars

Als je 55 of ouder bent, dan komt er een moment dat je gaat nadenken over de toekomst. Je woonruimte speelt hierin ook een belangrijke rol. Kun je nog goed traplopen? En hoe zit het met schoonmaken? In dit geval kan de seniorenmakelaar jou misschien verder helpen. Voorwaarde is wel dat je nu in een grote sociale huurwoning woont. Een grote sociale huurwoning is een eengezinswoning, of een woning van minimaal 80m2 en met tenminste vier kamers. Ben je jonger dan 55 jaar en wil je kleiner gaan wonen? Ook dan kun je een beroep doen op de makelaars. De huidige sociale huurwoning moet dan wel leeg achterblijven voor nieuwe verhuur. In deze blog vertellen we je meer

Hulp van de seniorenmakelaar

De seniorenmakelaar beantwoordt al jouw vragen, geeft tips en biedt zoveel mogelijk de helpende hand. Ook geeft zij advies en helpt je bij jouw zoektocht naar een passende woning. De seniorenmakelaar heeft kennis van de huurwoningen in jouw gemeente en kan adviseren welke woningen geschikt zijn, mede op basis van jouw inkomen en het aantal personen dat met je mee verhuist. Een gesprek met de seniorenmakelaar kan zowel telefonisch of tijdens een huisbezoek. Tijdens een gesprek worden jouw wensen in kaart gebracht. Samen kijken jullie of er onduidelijkheden zijn en of er belemmeringen zijn die jouw verhuiswens in de weg staan.

Een deel van onze, vaak wat oudere huurders, wil wel verhuizen, maar weet niet goed hoe. Wij helpen deze mensen bij het vinden van een passende woning.

Maud Brugman

Wat is zo’n passende woning?

Er zijn verschillende redenen waarom je op een bepaald moment kleiner of gelijkvloers zou willen wonen. Soms omdat de kinderen het huis uit gaan. Of omdat het tuinonderhoud te zwaar wordt of het traplopen steeds moeizamer gaat. De seniorenmakelaars helpen dan bij de zoektocht naar een beter passende woning. De grote woningen die senioren na hun verhuizing achterlaten, komen weer vrij voor gezinnen. Zo helpen we ook die mensen aan een passende woning. Hiermee helpt niet alleen de seniorenmakelaar, maar ook jij de doorstroming op de woningmarkt te vergroten.

Seniorencomplexen in beeld

In het overzicht 'seniorencomplexen in beeld' vind je voorbeelden van seniorencomplexen in de regio Haaglanden. Deze complexen zijn speciaal geschikt voor senioren. In de complexen zijn voorzieningen aanwezig die je als senior mag verwachten, denk bijvoorbeeld aan een lift. Daarnaast zijn deze wooncomplexen vaak in de buurt van winkels.

Je kan in het zoekprofiel aangeven dat je op zoek bent naar seniorenwoningen. Mocht er een woning beschikbaar komen op de site dan krijg je hiervan een berichtje. De seniorenmakelaar kan helpen bij het invullen van een goed zoekprofiel. Neem gerust contact op om hierbij hulp te vragen.

Seniorencomplexen in beeld
Voor wie zijn de seniorenmakelaars?
  • Woningzoekenden die van een grote sociale huurwoning in Haaglanden naar een kleinere, beter passende woning in Haaglanden willen verhuizen
  • Woningzoekenden die niet-digitaal vaardig zijn en hulp nodig hebben bij het zoeken naar een nieuwe woning
  • Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. De seniorenmakelaar kan je hier meer over vertellen. Neem contact op via het contactformulier van Woonnet Haaglanden. 
Contact met de seniorenmakelaar

Wil je samen met de seniorenmakelaar kijken naar de mogelijkheden? Dan moet je als woningzoekende staan ingeschreven bij Woonnet Haaglanden en in een sociale huurwoning wonen. Als je in een koopwoning of particuliere huurwoning woont, dan kan de seniorenmakelaar je helaas niet helpen. Via het contactformulier van Woonnet Haaglanden kun je jouw gegevens achterlaten. Geef in het opmerkingenveld aan dat je contact wil hebben met de seniorenmakelaar. De seniorenmakelaar neemt  dan contact met je op.

Bij wie kan ik terecht?

Regio Haaglanden is een initiatief van: → Woonnet Haaglanden

Delft is een gezamenlijk initiatief van: → Stedelink, Vidomes, Woonbron en de gemeente Delft

Zoetermeer is een gezamenlijk initiatief van: → De Goede Woning, Stedelink, Vidomes en de gemeente Zoetermeer

Leidschendam-Voorburg is een gezamenlijk initiatief van: → WoonInvest, Vidomes en de gemeente Leidschendam-Voorburg

Rijswijk is een gezamenlijk initiatief van: → Rijswijk Wonen, Vidomes en de gemeente Rijswijk

Voor bewoners van gemeente Rijswijk houdt de seniorenmakelaar inloopspreekuren. Deze spreekuren kunnen worden bezocht op iedere tweede en vierde donderdag van de maand, van 9:30 tot 12:30 uur, in het informatiecentrum in Bogaard Stadscentrum (naast de ANWB-winkel). Klik hier voor meer informatie. 

link-target="_self" Vraag aan Woonnet Haaglanden

Als je een vraag hebt waarop je snel een antwoord wilt, kijk dan eerst onder Vraag en Antwoord. Staat jouw vraag er niet bij stel deze dan aan ons. Wij zijn telefonisch of per mail bereikbaar.

Contact opnemen
link-target="_self" Onze seniorenmakelaars

Als je 55 of ouder bent, dan komt er een moment dat je gaat nadenken over de toekomst. Je woonruimte speelt hierin ook een belangrijke rol. In dit geval kan de seniorenmakelaar jou misschien verder helpen. 

link-target="_self" Ik heb een klacht

We hechten veel waarde aan goed contact, daarom is onze dienstverlening erop gericht om jou als klant tevreden te stellen. We kunnen ons voorstellen dat er sommige situaties zijn waarin je niet tevreden bent. 

Meer informatie