Woonnet Haaglanden Plus

Wat doet een seniorenmakelaar?

Bent u 55 jaar of ouder en woont u nu in een grote sociale huurwoning* van een woningcorporatie in de Haaglanden? Denkt u weleens na over verhuizen? Dan kan de seniorenmakelaar u misschien verder helpen. Alle woningcorporaties in de regio Haaglanden bieden sociale en betaalbare huurwoningen aan voor senioren. Hoe dat werkt leggen we u graag uit.

Onze seniorenmakelaars beantwoorden uw vragen, geven tips en bieden u zo veel mogelijk de helpende hand. Ook geven zij advies en helpen 55+ huurders bij hun zoektocht naar een passende woning. Zij hebben kennis van de huurwoningen in uw gemeente en kunnen u adviseren welke woningen geschikt zijn, mede op basis van uw inkomen en het aantal personen dat mee verhuist.

In dit filmpje vertellen senioren over hun ervaringen met de seniorenmakelaars en leggen onze seniorenmakelaars uit hoe zij werken.

Huurders die jonger zijn dan 55 jaar en vanuit een grote woning kleiner willen wonen, kunnen ook een beroep doen op de makelaars. Uw huidige woning moet dan wel leeg achterblijven voor nieuwe verhuur.

Wat is zo’n passende woning?

Er zijn verschillende redenen waarom u op een bepaald moment kleiner of gelijkvloers zou willen wonen. Soms omdat uw kinderen het huis uit gaan. Of omdat het tuinonderhoud te zwaar wordt of omdat traplopen steeds moeizamer gaat. De seniorenmakelaars helpen deze huurders bij hun zoektocht naar een beter passende woning. De grote woningen die senioren na hun verhuizing achterlaten, komen weer vrij voor gezinnen. Zo helpen we ook die mensen aan een passende woning.Hiermee helpt niet alleen de seniorenmakelaar, maar ook u de doorstroming op de woningmarkt te vergroten.

Welke hulp biedt de seniorenmakelaar?

  • Geeft advies, beantwoordt vragen, telefonisch of tijdens een huisbezoek;
  • Brengt uw wensen in kaart en bespreekt eventuele mogelijkheden;
  • Kijkt samen met u of er onduidelijkheden zijn of obstakels/belemmeringen die uw verhuiswens in de weg staan;
  • Reageert eventueel voor u op woningen wanneer u dit zelf niet kunt, of houdt samen met u het aanbod in de gaten.

Inschrijving bij Woonnet Haaglanden

Om u te kunnen helpen moet u als woningzoekende staan ingeschreven bij Woonnet Haaglanden.

  • Staat u al ingeschreven? Dan controleert de seniorenmakelaar - samen met u - uw inschrijving en vult deze eventueel aan.
  • Bent u nog niet ingeschreven? Regel dit dan direct.

De seniorenmakelaar kan u helaas niet helpen als u in een koopwoning of particuliere huurwoning woont.

Hoe kom ik in contact met de seniorenmakelaar?

Neem contact op met de seniorenmakelaar via het contactformulier van Woonnet Haaglanden. Een seniorenmakelaar neemt dan contact met u op.

Wat is Woonnet Haaglanden Plus?

Er is een tekort aan sociale huurwoningen in de regio Haaglanden. Tegelijkertijd worden veel grote woningen, bedoeld voor gezinnen, bewoond door kleine huishoudens. Woonnet Haaglanden biedt daarom onder de noemer “Woonnet Haaglanden Plus” extra service aan voor mensen die van een grote sociale huurwoning* naar een kleinere, beter passende woning willen verhuizen.

Voor wie is Woonnet Haaglanden Plus?

Woningzoekenden die van een grote sociale huurwoning in Haaglanden naar een kleinere, beter passende woning in Haaglanden willen verhuizen

Woningzoekenden die niet-digitaal vaardig zijn en hulp nodig hebben bij het zoeken naar een nieuwe woning

Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. De seniorenmakelaar kan u hier meer over vertellen. Neem contact op via het contactformulier van Woonnet Haaglanden. 

Contactformulier

Tot slot

De seniorenmakelaar in Delft is een gezamenlijk initiatief van corporaties Stedelink, Vidomes, Woonbron en de gemeente Delft.

De seniorenmakelaar in Zoetermeer is een gezamenlijk initiatief van de corporaties De Goede Woning, Stedelink, Vidomes en de gemeente Zoetermeer.

De seniorenmakelaar in de regio Haaglanden is een initiatief van Woonnet Haaglanden.

De seniorenmakelaar in Leidschendam-Voorburg is een gezamenlijk initiatief van de corporaties WoonInvest en Vidomes en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

* Een grote sociale huurwoning is een eengezinswoning, of een woning van minimaal 80m2 en met tenminste 4 kamers.