Projecten

Op deze pagina vind je onder andere nieuwbouwprojecten, bijzondere woonvormen en projecten zoals flexwoningen of tijdelijke huur.

Rosenburg van Parnassia, Den Haag

Op woonzorgpark Rosenburg van Parnassia, aan de Albardastraat in Den Haag, worden 145 betaalbare sociale huurappartementen gerealiseerd. De bouw van dit veelbelovende project ging van start in januari 2023 en heeft in oktober 2023 het hoogste punt bereikt. De appartementen zijn bedoeld voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Met deze nieuwbouw streven woningcorporatie Arcade en Parnassia ernaar om een kwetsbare doelgroep de kans te geven uiteindelijk zelfstandig te wonen en volwaardig deel te nemen aan de samenleving. De te bouwen appartementencomplexen vormen hierbij een essentiële tussenstap.

De SchoolLier, De Lier

In juni 2023 werd het officiële startsein voor de bouw van de SchoolLier van Arcade gegeven. Een modern appartementengebouw met 55 sociale twee- en driekamerappartementen, gelegen langs de Oostelijke Randweg in De Lier. De woonwijk Lierkwartier wordt een toegankelijke wijk met verschillende soorten woningen. Gelegen in het hart van De Lier met diverse voorzieningen binnen handbereik. Zo komt in de wijk een speeltuin en een lagere school. De naam van het appartementengebouw De SchoolLier, is geïnspireerd door de lagere school die naast het gebouw wordt gebouwd. Ook de bouw van de school start binnenkort. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij dit project 

De 55 sociale huurappartementen zijn geschikt voor Westlandse senioren en dragen daarmee dubbel bij aan de grote woonopgave voor Westlandse jongeren en starters. Zo voegen we nieuwe woningen toe en zorgen we voor extra doorstroming. Arcade levert het appartementengebouw naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 op.  

Steenzicht, Den Haag

In juni 2023 tekenden Staedion en Heijmans een turnkey-aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van 220 huurwoningen in de gebiedsontwikkeling ‘Dreven, Gaarden en Zichten’ in Den Haag. Met de bouw van Steenzicht is een eerste stap gezet voor vernieuwde buurten met een evenwichtige mix van verschillende woningen. Dat is onder andere goed voor de doorstroming want mensen kunnen in de eigen wijk en andere wijken een stap maken naar een ander type woning. De verschillende soorten woningen zorgen voor een aantrekkelijke buurt waar het prettig wonen en werken is.  

De 220 huurwoningen betreffen 117 sociale huur- en 103 middeldure huurwoningen. Het heiwerk voor de te bouwen woningen start na de zomervakantie 2023 en de woningen worden naar verwachting opgeleverd in 2025. De ontwikkeling van de volgende vijf deelplannen in Dreven, Gaarden en opnieuw Zichten is al in volle gang. 

Woonzorglocatie, Nieuw Delft

Op maandag 12 juni werd gestart met de bouw van de nieuwe woonzorglocatie van Pieter van Foreest en de bouw van 67 sociale huurappartementen van Woonbron. Er wordt gebouwd op het terrein van Nieuw Delft tussen de Westlandseweg, Nieuwe Gracht en Engelsestraat (veld 6). Het gebouw is deels 5 en deels 6 verdiepingen hoog en heeft een U-vorm. Het ‘Kopblok’ met de 118 zorgstudio’s van Pieter van Foreest komt aan de Ireneboulevard. De appartementen van Woonbron zijn verdeeld in twee aangrenzende woonblokken; het zogenaamde Parkblok met 39 huurappartementen en het Grachtblok met 28 huurappartementen. De drie- en tweekamer appartementen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en senioren. De drie bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met daarop een daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin. 

Heendijck, 's-Gravenzande

In juni 2023 startte Arcade met de bouw van het project Heendijck in Heenweg. Dit nieuwbouwproject omvat een appartementengebouw met 34 twee- en driekamerappartementen in de sociale huur. De verwachte oplevering is in het 3e kwartaal van 2024. De nieuwbouw is een welkome toevoeging aan Heenweg en draagt bij aan de diversiteit en doorstroming binnen Westland. Arcade zal de appartementen daarom toewijzen via Lokaal Maatwerk. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor senioren en creëert tegelijkertijd kansen voor starters en jonge gezinnen in Heenweg. De appartementen worden gasloos opgeleverd en verwarmd met vloerverwarming via een warmtepomp. Op het dak van het appartementengebouw komen zonnepanelen. Op de begane grond bevinden zich een gemeenschappelijke fietsenberging, een ruimte voor scootmobielen met oplaadpunt en een containerruimte. De parkeerplaatsen bevinden zich aan de voor- en zijkant van het gebouw. 

Noordpolderkade, Den Haag

Het voormalige verzorgingshuis op de hoek van de Wenckebachstraat en de Noordpolerkade in het Laakkwartier is gesloopt. Staedion bouwt hier een nieuw woongebouw met ruimte voor 136 sociale huurappartementen. Er komen 2- en 3-kamerappartementen. De woningen zijn gelijkvloers en bereikbaar met een lift. Geniet van het gemak van vloerverwarming, uitstekende isolatie en een goed ventilatiesysteem. Dit maakt de woningen energiezuinig. De woningen zijn bestemd voor bewoners vanaf 65 jaar.

Meer informatie, foto’s en plattegronden kan je vinden op de site: https://www.staedion.nl/wenckebach

Op dit moment zijn de woningen bestemd voor bewoners vanaf 65 jaar. Ben je 65 jaar of ouder en wil je meer weten over deze woningen? Laat ons weten dat je belangstelling hebt, dit kan via de website.

The Carousel, Zoetermeer

Aan de Engelandlaan in het centrum van Zoetermeer is de bouw begonnen van 85 sociale huurwoningen voor 1 en 2-persoons huishoudens. Het woongebouw van circa 45 meter hoog (15 verdiepingen) heet The Carousel en wordt gebouwd op het lege terrein tussen het gebouw City House en Dutch Port. Woningcorporatie De Goede Woning en bouwbedrijf Waal hebben vrijdag 14 april 2024 de bouwovereenkomst getekend. Alle appartementen hebben twee of drie kamers en een eigen balkon. Bijzonder is dat de balkons van de woningen steeds na 6 lagen anders geplaatst worden. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat alle appartementen goed uitzicht krijgen. De duurzame woningen worden verwarmd en van warm water voorzien door de Warmte Koude Opslag waar ook het gemeentehuis al op aangesloten is.

De nieuwe woningen worden naar verwachting medio 2025 opgeleverd.

Berestein, Den Haag

De WOM Den Haag Zuidwest (een samenwerking tussen gemeente Den Haag en Hof Wonen) bouwt samen met Dura Vermeer Bouw Zuid West en architect De Zwarte Hond 132 sociale huurwoningen in de wijk De Venen in Den Haag Zuidwest. Op de plek van voormalige portiekflats en een bedrijfsruimte, worden twee- en driekamerappartementen gerealiseerd en een halfverdiepte parkeergarage. De nieuwe woningen zijn in 2026 klaar en worden via Woonnet Haaglanden aangeboden.