Nieuws

Laatste nieuws

Strafbare feiten bij een woningaanbieding worden aangepakt

13-07-2020

Sommige woningzoekenden zijn tot alles in staat om maar aan een sociale huurwoning te komen. Doordat de wachttijden steeds langer worden grijpen woningzoekenden naar allerlei andere manieren om illegaal voor een woning in aanmerking te komen. De corporaties in de regio Haaglanden waarschuwen voor deze illegalen praktijken.

Sommige woningzoekenden zijn tot alles in staat om maar aan een sociale huurwoning te komen. Doordat de wachttijden steeds langer worden grijpen woningzoekenden naar allerlei andere manieren om illegaal voor een woning in aanmerking te komen. De corporaties in de regio Haaglanden waarschuwen voor deze illegalen praktijken. Woningzoekenden die strafbare feiten (laten) plegen worden altijd uitgeschreven bij Woonnet Haaglanden. Hiermee komt de opgebouwde inschrijfduur te vervallen. Daarnaast wordt er altijd aangifte gedaan bij de politie.

De corporaties begrijpen dat het voor sommige woningzoekenden lang duurt voor ze voor een woning in aanmerking komen en dat dit soms uitzichtloos is. Toch is jezelf inschrijven bij Woonnet Haaglanden en reageren op beschikbaar aanbod de enige manier om uiteindelijk een sociale huurwoning te mogen huren. Betaal nooit geld om (sneller) in aanmerking te komen voor een woning of een urgentie. Een inschrijving bij Woonnet Haaglanden kost € 12,50 per jaar en de documenten die je nodig hebt bij een woningaanbieding lever je zelf aan. Ook een urgentie vraag je altijd rechtstreeks aan bij de gemeente of de corporatie. Ga dus nooit in zee met bureaus die beloven dat ze je (direct) aan een sociale huurwoning of een urgentie kunnen helpen.

Corporaties in de regio Haaglanden bouwen nieuwe woningen om het tekort aan sociale huurwoningen in te lopen. Deze woningen staan er niet morgen. Tot die tijd hebben we met een enorme schaarste te maken. Mocht je vragen hebben over je inschrijving of het reageren op woningen? Neem dan contact op met ons klantcontactcentrum via telefoonnummer 088-4887000 of via het contactformulier.

Laatste nieuws

Vraag aan Woonnet Haaglanden

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet op de website vinden? Vul het contactformulier in en we reageren op uw bericht binnen 3 werkdagen.

Naar het contactformulier

Woonnetadviseurs

Heeft u een verhuiswens en woont u in een grote (of schaarse) woning. Wij gaan graag met u in gesprek en denken met u mee over de verhuismogelijkheden. Allemaal gericht op uw persoonlijke wensen en situatie.

Vraag naar de voorwaarden om aan te melden

RKWH

Heeft u een klacht over de woonruimteverdeling? Dan kunt u een klacht indienen bij de Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling Haaglanden.

Meld een klacht