Nieuws

Laatste nieuws

Samen een woning delen? Misschien is een friends-contract iets voor jou?

30-03-2023

Friends-contract in Elara

Staedion biedt voor het nieuwbouwcomplex Elara in de Binckhorst 25 woningen aan met een friends-contract. Met een friends-contract deel je samen met een vriend(in) een woning. Dit is niet alleen gezellig, maar jullie delen dan ook samen de huur en woonlasten. Je kan deze woning delen met een eigen vriend of Staedion gaat voor jou op zoek naar een geschikte vriend.

Hoe werkt het?

  • Jullie delen samen een woning, staan beide op het huurcontract en betalen samen de huur.
  • Jullie zijn geen stel of gezin. En staan dus niet samen ingeschreven voor een woning en voeren geen gemeenschappelijk huishouden.
  • Jullie huren samen minimaal 1 jaar de woning. De huur van de woning kan alleen door jullie samen worden opgezegd of er moet een nieuwe friend worden gevonden met goedkeuring van Staedion.
  • Als je een friends-contract afsluit, behoud je je inschrijfduur bij Woonnet Haaglanden.

Lees in de advertentie alle voorwaarden.

Hoe kan ik reageren?

Voldoe je aan de voorwaarden dan kan je reageren op de advertenties voor friends-woningen, maar er geldt een gezamenlijke inkomenseis bij het toewijzen van de woning. Op het moment dat de friend met wie je een woning gaat delen bekend is, controleert Staedion de inkomensgegevens van jullie allebei. De inkomensgrenzen voor friends-contracten zijn: min. € 34.575 en max. €56.513 (gezamenlijk inkomen).

Woningdelen met een eigen friend

Staedion reserveert 20 woningen voor woningzoekenden die met een eigen friend een woning willen delen. Heb je interesse in het delen van een driekamerwoning op het nieuwbouwcomplex Elara? En heb je zelf een friend met wie je een woning wil delen? Reageer dan vóór 6 april op de advertentie via deze link.

Woningdelen zonder eigen friend

Staedion reserveert 5 woningen voor woningzoekenden die geen eigen friend hebben om een woning mee te delen. Heb jij geen friend om mee samen te wonen, maar wil jij wel een woning delen via friends-contract? Dan gaat Staedion voor jou op zoek naar een geschikte ‘friend'. Dit doen wij samen met  Mate & Date. Een adviesbureau op het gebied van onder andere vriendschapsbemiddeling. Tijdens een evenement word je in contact gebracht met andere woningzoekenden die een woning willen delen. Heb je interesse in het delen van een driekamerwoning op het nieuwbouwcomplex Elara maar heb je geen eigen friend? Reageer dan vóór 6 april op de advertentie via deze link.

 

null

 

 

Laatste nieuws

Vraag aan Woonnet Haaglanden

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet op de website vinden? Vul het contactformulier in en we reageren op uw bericht binnen 3 werkdagen.

Naar het contactformulier

WoonnetPlus

Heeft u een verhuiswens en woont u in een grote (of schaarse) woning. Wij gaan graag met u in gesprek en denken met u mee over de verhuismogelijkheden. Allemaal gericht op uw persoonlijke wensen en situatie.

Vraag naar de voorwaarden om aan te melden

RKWH

Heeft u een klacht over de woonruimteverdeling? Dan kunt u een klacht indienen bij de Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling Haaglanden.
 

Meld een klacht