Nieuws

Laatste nieuws

Overgangsregeling loopt af per 1 juli 2021

01-06-2021

In juli 2019 is er een nieuwe Huisvestingsverordening ingegaan. In deze verordening staan regels die gaan over de inschrijving bij Woonnet Haaglanden en de toewijzing van huurwoningen. De regels kunnen invloed hebben op uw inschrijfduur.

Wat houdt de overgangsregeling in?
Sinds 1 juli 2019 is de definitie van de status doorstromer gewijzigd. Doorstromers zijn sindsdien alleen woningzoekenden die een zelfstandige huurwoning in de regio Haaglanden achterlaten.

De overgangsregeling hield in dat u nog 2 jaar doorstromer mocht blijven. Ook behield u nog 2 jaar uw woonduur. Woonnet Haaglanden heeft alle woningzoekenden in 2019 hierover persoonlijk geïnformeerd.

De overgangsregeling duurt 2 jaar en loopt per 1 juli 2021 af.

Wanneer valt u in de overgangsregeling?
In de volgende gevallen valt u in de overgangsregeling:

  • U stond vóór 1 juli 2019 ingeschreven als doorstromer met een koopwoning
  • U stond vóór 1 juli 2019 ingeschreven als doorstromer buiten de regio Haaglanden
  • U stond vóór 1 juli 2019 ingeschreven als doorstromer door echtscheiding

Wat betekent dit voor u?
Huurt u nu buiten de regio Haaglanden of heeft u een koopwoning? Dan krijgt u vanaf 1 juli 2021 de status ‘starter’. U bent dan geen doorstromer meer. Als u extra woonduurjaren (maximaal 5 jaar) heeft vervallen deze jaren per 1 juli 2021. Dit geldt ook voor doorstromers door echtscheiding.

Alle betrokken woningzoekenden ontvangen in de tweede helft van juni 2021 een brief of een e-mail.

Heeft u vragen?
U kunt uw vraag stellen via het contactformulier op de website van Woonnet Haaglanden. Of neem telefonisch contact op met Woonnet Haaglanden via 088 – 4887 000. Wij zijn geopend van maandag t/m donderdag van 9:00 – 16:30 uur.

Laatste nieuws

Vraag aan Woonnet Haaglanden

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet op de website vinden? Vul het contactformulier in en we reageren op uw bericht binnen 3 werkdagen.

Naar het contactformulier

WoonnetPlus

Heeft u een verhuiswens en woont u in een grote (of schaarse) woning. Wij gaan graag met u in gesprek en denken met u mee over de verhuismogelijkheden. Allemaal gericht op uw persoonlijke wensen en situatie.

Vraag naar de voorwaarden om aan te melden

RKWH

Heeft u een klacht over de woonruimteverdeling? Dan kunt u een klacht indienen bij de Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling Haaglanden.
 

Meld een klacht