Nieuws

Laatste nieuws

Nieuwbouw Pegasus binnenkort in de verhuur

27-07-2023

Energiezuinige huurwoningen in het project ‘Pegasus’

In de Haagse Binckhorst heeft woningcorporatie Staedion 300 sociale en energiezuinige huurwoningen in het project ‘Pegasus’ gerealiseerd. Het is een opvallend gebouw met twee woontorens van 40 en 70 meter met een ligging tussen de Orionstraat, Wegastraat en de Pegasusstraat. Begin augustus worden de woningen aangeboden via Woonnet Haaglanden.

Planning oplevering woningen

Half juni werd het eerste deel van het nieuwbouwproject opgeleverd. De woontoren van 40 meter hoog, gelegen aan de Orionstraat, is geheel verhuurd.

Begin oktober wordt het tweede deel van dit opvallende gebouw opgeleverd. Het gaat om de woontoren van 70 meter hoog, gelegen aan de Pegasusstraat. In dit gebouw zijn 113 driekamerappartementen (rond de 54-58 m2) en 70 tweekamerappartementen (rond de 46-50 m2) en 14 studio’s (rond de 40 m2). Huurprijzen zijn vanaf circa € 685,- oplopend tot € 845,-. De huurprijs voor de studio’s zijn circa € 490,- per maand.

Daktuin, zonnepanelen en groene daken
Alle woningen in het complex zijn goed geïsoleerd en gasloos. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. Vlakbij de locatie heeft Eneco een warmtenet, waarop het complex wordt aangesloten. Ook is er veel ruimte voor groen: op de tweede verdieping komt een gemeenschappelijke daktuin voor bewoners van het complex.

900 fietsparkeerplaatsen.
Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen op de begane grond van het gebouw. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk.

Centrale ligging en goede bereikbaarheid

De Haagse Binckhorst is volop in ontwikkeling en verandert steeds meer in een moderne, innovatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. Het wooncomplex ligt centraal tussen het centrum van Den Haag en Voorburg en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en met de auto. De stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Voorburg liggen dichtbij. Bovendien zorgt de Victory Boogie Woogietunnel voor een optimale aansluiting van de Binckhorst op de snelwegen.

Interesse
Heb je interesse in een woning in de nieuwbouw van Pegasus? Vanaf begin augustus worden de woningen te huur aangeboden via Woonnet Haaglanden.

 

Laatste nieuws

Vraag aan Woonnet Haaglanden

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet op de website vinden? Vul het contactformulier in en we reageren op uw bericht binnen 3 werkdagen.

Naar het contactformulier

WoonnetPlus

Heeft u een verhuiswens en woont u in een grote (of schaarse) woning. Wij gaan graag met u in gesprek en denken met u mee over de verhuismogelijkheden. Allemaal gericht op uw persoonlijke wensen en situatie.

Vraag naar de voorwaarden om aan te melden

RKWH

Heeft u een klacht over de woonruimteverdeling? Dan kunt u een klacht indienen bij de Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling Haaglanden.
 

Meld een klacht