Nieuws

Laatste nieuws

Een uittreksel BRP vraagt u aan bij de gemeente!

02-07-2021

Als woningzoekende moet u een uittreksel uit het Basisregistratie Personen (BRP) opvragen als u een woningaanbieding heeft. Een uittreksel BRP is een officiële verklaring van de gemeente waarmee u laat zien dat u in de gemeente staat ingeschreven. U vraagt het uittreksel aan in de gemeente waarin u woont.

Online zijn er bureaus actief die aangeven dat zij dit voor u doen. De bureaus vragen hier geld voor. Voor u betekent dit dat u geld moet betalen aan het bureau om het voor u te verzorgen én voor het uittreksel BRP. Dit zijn onnodig dubbele kosten.

Een uittreksel BRP vraagt u alleen aan via de officiële website van de gemeente waarin u woont of aan de balie. De kosten van een uittreksel BRP verschilt in elke gemeente.

Laatste nieuws

Vraag aan Woonnet Haaglanden

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet op de website vinden? Vul het contactformulier in en we reageren op uw bericht binnen 3 werkdagen.

Naar het contactformulier

WoonnetPlus

Heeft u een verhuiswens en woont u in een grote (of schaarse) woning. Wij gaan graag met u in gesprek en denken met u mee over de verhuismogelijkheden. Allemaal gericht op uw persoonlijke wensen en situatie.

Vraag naar de voorwaarden om aan te melden

RKWH

Heeft u een klacht over de woonruimteverdeling? Dan kunt u een klacht indienen bij de Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling Haaglanden.

Meld een klacht