Nieuws

Laatste nieuws

Corporaties laten huurders met geldzorgen niet in de kou staan

24-11-2022

De gas- en energieprijzen zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Voor veel huurders van corporaties kan dit betekenen dat zij problemen krijgen met het betalen van hun vaste lasten. De corporaties in Haaglanden willen huurders graag helpen en samen zoeken naar een oplossing.

De corporaties in Haaglanden willen voorkomen dat huurders in de financiële problemen komen. De corporatie kijkt met de huurder naar maatwerkafspraken en als hieraan wordt meegewerkt, worden woningen in deze situaties niet ontruimd.

Rob van den Broeke, bestuurder van Rijswijk Wonen: "Wij zien dat veel huurders het moeilijk hebben en dat het echt gaat over het kiezen tussen betalen van de rekeningen of de boodschappen. Wij roepen huurders die (verwachten) in financiële problemen te raken op om met hun corporatie in gesprek te gaan".

Wat kunnen corporaties voor hun huurders betekenen?
Om te kijken wat er nodig is, gaan corporaties met hun huurders in gesprek over de financiële situatie. Samen met verschillende maatschappelijke partners wordt gekeken naar wat er wél kan worden gedaan. Ook informeren de corporaties hun huurders over (gemeentelijke) regelingen waar een beroep op kan worden gedaan. Daarnaast staat op de website van de corporaties informatie over mogelijkheden om energie te besparen en waar huurders die zich zorgen maken zich kunnen melden.

Duurzame woningen
De corporaties werken ook de komende jaren hard aan het verduurzamen van hun woningen. Hiermee worden de woningen zuiniger in het energiegebruik en dat kan schelen in de energiekosten. Natuurlijk kunnen niet alle woningen tegelijk worden aangepakt. De woningen met lage energielabels worden eerst aangepakt. Dit doen de corporaties door onder andere de woningen van het gas af te halen, meer en beter te isoleren en soms zelfs door het plaatsen van energiezuinigere installaties. Huurders kunnen ook hierover meer informatie krijgen via hun corporatie.

Bent u huurder en maakt u zich zorgen of u de huur nog wel kan blijven betalen?

Bent u huurder van een corporatie in de regio Haaglanden en wilt u in gesprek met uw verhuurder over uw financiële situatie of over de verduurzamingsplannen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw verhuurder. Zij helpen u graag verder.

Laatste nieuws

Vraag aan Woonnet Haaglanden

Heeft u een specifieke vraag over de werking van deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet op de website vinden? Vul het contactformulier in en we reageren op uw bericht binnen 3 werkdagen.

Naar het contactformulier

WoonnetPlus

Heeft u een verhuiswens en woont u in een grote (of schaarse) woning. Wij gaan graag met u in gesprek en denken met u mee over de verhuismogelijkheden. Allemaal gericht op uw persoonlijke wensen en situatie.

Vraag naar de voorwaarden om aan te melden

RKWH

Heeft u een klacht over de woonruimteverdeling? Dan kunt u een klacht indienen bij de Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling Haaglanden.

Meld een klacht