SENIORENMAKELAARS VOOR DE REGIO HAAGLANDEN

Sinds september werken er 3 seniorenmakelaars voor Woonnet Haaglanden. Zij zetten zich in voor senioren die in een grote corporatiewoning wonen in de regio. De bedoeling is om de doorstroming te bevorderen, zodat er meer grote woningen vrij komen voor gezinnen. Aanleiding voor deze aanpak is het succes dat Vidomes al eerder boekte met de inzet van een seniorenmakelaar.

De gemeenten en corporaties hebben in de regionale prestatieafspraken vastgelegd dat zij gaan samenwerken om meer schaarse woningen vrij te krijgen. Het gaat om eengezinswoningen of 5-kamer appartementen met een oppervlakte groter dan 80 m². Vidomes werkt al sinds 2011 met een seniorenmakelaar. De positieve resultaten hiervan waren aanleiding om het concept nu breder uit te rollen in de regio Haaglanden.

Sinds september werken er dan ook drie seniorenmakelaars bij de SVH: Aiman El-Gharabawy, Rebecca Brekelmans en Maud Godie. Maud Godie is sinds 2011 seniorenmakelaar bij Vidomes. Zij werkt nu samen met de seniorenmakelaars van Woonnet Haaglanden. Op deze manieren bundelen we de krachten in de regio. 

De seniorenmakelaars helpen ouderen bij het vinden van een nieuwe, passende woning. Dit doen ze door de senioren op een persoonlijke manier te benaderen. Een huisbezoek behoort hierbij tot de mogelijkheden. Senioren willen vaak verhuizen, maar weten niet goed hoe zij dat moeten aanpakken. De seniorenmakelaars geven advies en helpen de ouderen bij hun zoektocht naar een passende woning. Ook proberen zij zoveel mogelijk drempels weg te nemen. Senioren kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen in een geschikte woning en door de verhuizing komt er een grote woning vrij voor een jong gezin.

Huurt u een eengezinswoning of groot appartement van een corporatie en wilt u kleiner gaan wonen, neemt u dan gerust vrijblijvend  contact met ons op via:seniormakelaar@socialeverhuurdershaaglanden.nl