Schrijf u (alvast) in

  • CheckInschrijfduur opbouwen
  • CheckPassend aanbod bekijken
  • Checken meer ...
Inschrijven

Heeft u al een account? Inloggen >>

 
 
Selecteer de gemeente(n) waarin u wilt zoeken
Den Haag X
Delft X
Zoetermeer X
Rijswijk X
Leidschendam-Voorburg X
Pijnacker-Nootdorp X
Wassenaar X
Westland X
Midden-Delfland X
Zoek per kaart Zoek per kaart Zoek per kaart Zoek per kaart Zoek per kaart Zoek per kaart Zoek per kaart Zoek per kaart Zoek per kaart Zoek per kaart Den Haag Delft Zoetermeer Rijswijk Leidschendam-Voorburg Pijnacker-Nootdorp Wassenaar Westland Midden-Delfland
16
7
6
3
3
1
3
3
1
43 woningen

Nieuwbouwproject

Momenteel zijn er geen nieuwbouwprojecten.

Eén loket voor alle klachten van woningzoekenden

Vanaf 1 januari is er in de regio Haaglanden één onafhankelijk loket voor klachten van woningzoekenden die staan ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden.

Tot nu toe hadden de negen gemeenten in de regio allemaal een eigen klachtenloket voor de woonruimteverdeling. Daarvoor in de plaats komt één regionale klachtencommissie voor alle woningzoekenden in Den Haag, Delft, Zoetermeer, Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland.

De ‘Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling’ opereert geheel onafhankelijk van de woningcorporaties en van Woonnet-Haaglanden, de website waarop woningzoekenden die in de regio op zoek zijn naar een corporatiewoning zich moeten inschrijven. De commissieleden zijn deskundig op het gebied van woonruimteverdeling en huurrecht, maar zij zijn geen van allen werkzaam bij een corporatie of een gemeente in Haaglanden.

De  voorzitter van de nieuwe klachtencommissie is Hans Schenkel. “Waar wordt gewerkt, worden nou eenmaal fouten gemaakt”, zegt Schenkel. “Dat gebeurt dus ook weleens in het  woonruimteverdelingsproces. In die gevallen moet er een goed zichtbare plek zijn waar mensen terecht kunnen.  Corporaties en Woonnet-Haaglanden krijgen zo belangrijke feedback en kunnen daarmee hun dienstverlening verbeteren”.

De Regionale Klachtencommissie  Woonruimteverdeling behandelt alleen klachten over het woonruimteverdelingsproces, bijvoorbeeld als woningzoekenden vinden dat ze onterecht zijn uitgeschreven. Ze behandelt geen onderhoudsklachten of klachten over de behandeling door medewerkers, daar zijn andere klachtencommissies voor.”

De woningcorporaties en de gemeenten in de regio werken al langere tijd samen bij onder meer de woonruimteverdeling via het woonruimtebemiddelingssysteem Woonnet-Haaglanden. De vorming van één Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling past in die samenwerking,  aldus Schenkel.

Woningzoekenden die een klacht hebben over het woonruimteverdelingsproces, vinden alle benodigde informatie op Woonnet-Haaglanden, daar is een digitaal klachtenformulier in te vullen en staan de contactgegevens van de klachtencommissie.

 

Seniorenmakelaars voor de regio Haaglanden

Sinds september werken er 3 seniorenmakelaars voor Woonnet Haaglanden. Zij zetten zich in voor senioren die in een grote corporatiewoning wonen in de regio. De bedoeling is om de doorstroming te bevorderen, zodat er meer grote woningen vrij komen voor gezinnen. Aanleiding voor deze aanpak is het succes dat Vidomes al eerder boekte met de inzet van een seniorenmakelaar.

De gemeenten en corporaties hebben in de regionale prestatieafspraken vastgelegd dat zij gaan samenwerken om meer schaarse woningen vrij te krijgen. Het gaat om eengezinswoningen of 5-kamer appartementen met een oppervlakte groter dan 80 m². Vidomes werkt al sinds 2011 met een seniorenmakelaar. De positieve resultaten hiervan waren aanleiding om het concept nu breder uit te rollen in de regio Haaglanden.

Sinds september werken er dan ook drie seniorenmakelaars bij de SVH: Aiman El-Gharabawy, Rebecca Brekelmans en Maud Godie. Maud Godie is sinds 2011 seniorenmakelaar bij Vidomes. Zij werkt nu samen met de seniorenmakelaars van Woonnet Haaglanden. Op deze manieren bundelen we de krachten in de regio. 

De seniorenmakelaars helpen ouderen bij het vinden van een nieuwe, passende woning. Dit doen ze door de senioren op een persoonlijke manier te benaderen. Een huisbezoek behoort hierbij tot de mogelijkheden. Senioren willen vaak verhuizen, maar weten niet goed hoe zij dat moeten aanpakken. De seniorenmakelaars geven advies en helpen de ouderen bij hun zoektocht naar een passende woning. Ook proberen zij zoveel mogelijk drempels weg te nemen. Senioren kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen in een geschikte woning en door de verhuizing komt er een grote woning vrij voor een jong gezin.

Huurt u een eengezinswoning of groot appartement van een corporatie en wilt u kleiner gaan wonen, neemt u dan gerust vrijblijvend  contact met ons op via: seniormakelaarsocialeverhuurdershaaglandennl

Nieuwe Woningwet: wie mag waar wonen?

Woningcorporaties moeten zorgen dat de goedkoopste woningen terecht komen bij de woningzoekenden met de laagste inkomens. Dit wordt het passend toewijzen genoemd. Tot welke huur kunt u gaan wonen? Lees hier verder.

 

 

 

 

Mede-aanvrager toevoegen

Het is niet de bedoeling dat u zomaar een mede-aanvrager toevoegt aan uw inschrijving om te kijken of u in aanmerking komt voor andere woningen. De mede-aanvrager moet een partner van de hoofdaanvrager zijn.

Bent u op zoek naar een huurwoning ergens in Nederland? Dan kunt u terecht bij Huurwoningnet. Klik hier voor de beschikbare woningen.

Bent u op zoek naar een studentenwoning? Dan kunt u terecht bij Studentenwoningweb. Klik hier voor de beschikbare woningen.

Bent u op zoek naar een seniorenwoning bij u in de buurt? Dan kunt u terecht bij Woonz.nl. Klik hier voor de beschikbare woningen.

Bent u op zoek naar een woning in de regio Rotterdam? Dan kunt u terecht bij Woonnet Rijnmond. Klik hier voor de beschikbare woningen.

Vraag tijdig de inkomensverklaring (voorheen IB-60 formulier) aan bij de Belastingdienst